Over mezelf

Over Ken Vanmarcke

Wie ben ik?

Even een inleiding over mezelf. Ik ben Ken Vanmarcke, geboren op september 1982. Van kleinsaf was de interesse voor wielrennen erg aanwezig. Als middelste in een wielerfamilie begon ik in 1997 ook met wielrennen bij de nieuwelingen. 2008 werd mijn beste jaar met o.a. winst in “de Kattekoers” Deinze-Ieper en Schaal Schoeters. Tot in 2010 was ik actief wielrenner. Maar daar hield het niet op voor mij. Sindsdien, en tot op heden, ben ik de dagelijkse trainingspartner van mijn broer Sep gebleven, en werk ik nauw samen in zijn trainingsbegeleiding.

Door mijn jarenlange eigen ervaring, de nauwe samenwerking met Sep en het van kortbij opvolgen van renners heb ik al een hoop ervaring opgebouwd.

Maar ik wou meer en beter worden. Sinds enkele jaren volg ik cursussen en bijscholingen aan VTS BLOSO, om hiermee de nodige trainersdiploma’s te behalen en voldoende wetenschappelijke kennis op te doen.

De theoretische kennis in combinatie met veel ervaring in het wielrennen geeft mij alle bagage die nodig is om goeie trainingsbegeleiding te geven.

Nadat ik in 2015 als coach een jaar meedraaide bij Worldtour team LottoNL-Jumbo, en veel ervaring opdeed vanuit een nieuw perspectief, kwam ik eind 2015 terecht bij SEG Racing Development Team, waar ik tot op heden als ploegleider en trainingscoach fungeer. In dit team begeleiden wij jonge internationale talenten, en stomen hen klaar voor het Worldtour niveau.
Dit team past perfect bij mijn ambitie om ook zelf meer talenten en (top)sporters te gaan begeleiden en hen te laten doorgroeien tot hun beste niveau.

Wat doe ik?

Op een wetenschappelijk onderbouwde manier wil ik (top)sporters het juiste trainingsadvies geven tijdens hun sportjaar, in hun voorbereiding of richting het absolute doel. Samen met de (top)sporter worden doelen bepaald en wordt de weg uitgestippeld om die (top)prestaties te behalen.

Zowel een topsporter als een sportieve recreant kan bij mij terecht voor begeleiding.
Een lactaattest is hierbij een van de eerste fases voor het bepalen van de algemene (start)conditie van de van de sporter. Deze testgegevens worden geanalyseerd en nadien geëvalueerd met de sporter. Daarna kan het echte werk beginnen…